Tandblekning

De vanligaste orsakerna till missfärgning av tänderna är koffein, cigaretter och åldrande.

Tandblekning involverar en mängd olika alternativ, såsom intern blekning, laserblekning ( ljusblekning ) och produkter för hemmablekning.

Vi ser fram emot att diskutera dina olika alternativ för tandblekning. Under det första samtalet kommer vi att ta itu med dina problem och du kommer att kunna ställa eventuella frågor.

Porslinsfasader eller porslinskronor

Porslin är ett material som mycket liknar färgen, utseendet och känslan av naturlig tandemalj. Om du har kraftigt missfärgade tänder som inte svarar på tandblekning, hjälper vi dig att välja en naturligt vit färg som ger dig det leende du letar efter.

Ett tunt skal av porslin används för att ersätta dina egna tänders ytskikt. Fasaderna tas fram av en tandtekniker och fästs på tändernas framsida och gör att de ser jämnare ut. Skalfasaden kan också korrigera en taggig eller missformad tand.

Tandkronor Och Broar

En tandkrona sitter som ett skal fastcementerad på din riktiga tand och används av olika skäl, inklusive:

  • För att återställa en trasig, sprucken eller sliten tand
  • Att täcka och stärka en tand som är svag eller har en stor fyllning
  • För att täcka ett tandimplantat
  • För att förbättra estetiska utseende
  • Placering av tandkronor

Vanligtvis utförs placeringen av tandkronan inom två möten. Under det första besöket kommer Alaleh att undersöka den drabbade tanden och tandköttet, ta röntgen för att bedöma skadans omfattning. Eventuellt förfall eller skador kommer att avlägsnas och tanden reduceras till nödvändiga dimensioner. Därefter kommer ett intryck av tanden att tas, en tillfällig krona placeras som skyddar tanden tills den ersätts av den permanenta kronan. Det andra besöket ägnas åt kronplaceringen.

Porslin är det mest populära valet för kronmaterialet på grund av dess hållbarhet samt struktur och färg som perfekt kan matchas med dina naturliga tänder. Fördelarna med våra tandkronor och broar Den största fördelen med tandkronor och broar är ditt hälsosamma, naturliga och attraktiva leende. Att ha trasiga eller saknade tänder påverkar inte bara ditt utseende utan också din förmåga att tugga mat och prata ordentligt. Med en tandkrona kommer du att kunna spara, skydda och stärka en skadad tand. Tandkronor och broar på vår klinik ser ut och känns naturliga och uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna.

Akuttandvård

Har du tandvärk, skadat tänderna, inflammation eller andra akuta problem, ring eller maila oss idag! Vi har erfaren och kvalificerad personal som står redo att hjälpa dig.

Osynlig Tandställning- Clear Aligners

Denna tandregleringsmetod innefattar skenor som du använder för att flytta tänderna. Skenorna är genomskinliga och syns inte när du skrattar eller pratar. Skenorna är framställda efter just dina tänder, vilket gör att det ser väldigt naturtroget ut.

Rotbehandling

Om bakterien har kommit in i tandens nerv, pulpan, är det nödvändigt med en rotfyllning. En rotfyllning görs om tandnerven, pulpan, är skadad, exponerad eller död. Med hjälp av en rotfyllning tas tandens nerv och bakterier bort från pulpakammaren och rotkanalerna. En rotfyllning görs för att stabilisera tanden och förhindra ytterligare tandproblem.

Fyllningar

När din tandläkare säger att du har ett hål (kavitet), innebär det att du måste laga tanden om du vill skydda den mot fortsatt sönderfall. Om tanden inte lagas blir hålet större och kan i värsta fall leda till en käkbensförlust i det långa loppet. Det kan man säga att mer kariesangreppet tränga sig in i tandens pulpa (nerv) och bli inflammerad. Då måste man göra en rotfyllning. Tack vare framsteg inom odontologin är det som tur är i princip smärtfritt att låta laga en tand idag, så det finns ingen orsak att undvika laga om din tandläkare rekommenderar det. Det finns många fler materialalternativ nu än det fanns tidigare . Vi använder mest komposit. Kompositfyllningarna görs av en blandning av glas och resin och kan ges samma färg som tanden så att de bara syns om man tittar på extremt nära håll.